חומץ תפוחים

לחומץ תפוחים יתרונות רבים

חומץ תפוחים יכול להגביר את השובע

עדיף שיהיה אורגני

טוענים שלחומץ תפוחים יש יתרונות לגוף שלנו, לחלקם יש אף גיבוי מדעי לכך.

היתרונות כוללים:
ירידה במשקל, הורדת כולסטרול וסוכר בדם ושיפור הסימפטומים של חולי סוכרת.

בנוסף, חומץ התפוחים הוא תרופת סבתא ידועה, וגם משמש כתוספת רצויה במטבח.

לפניכם 6 יתרונות בריאותיים לחומץ תפוחים, אשר מגובים במחקרים:

1. חומצה אצטית במינון גבוה:


חומץ התפוחים מיוצר בשני שלבים, הראשון הוא התססת תפוחים כתושים ע"י שמרים, אשר יוצרים אלכוהול, השלב השני כולל הוספת חיידקים אשר מפרקים את האלכוהול ויוצרים ממנו חומצה אצטית, זהו המרכיב הפעיל ביותר בחומץ.

חומץ אורגני בלתי מסונן מכיל משקעים המכילים שרשראות חלבונים, אנזימים וחיידקים ידידותיים הנותנים למוצר מראה מעט עכור.

ישנם אנשים המאמינים שהמשקעים הללו אחראים לרוב היתרונות הבריאותיים, אך כרגע אין מחקרים המוכיחים זאת.

בחומץ התפוחים אין הרבה ויטמינים או מינרלים, אך הוא מכיל  מעט אשלגן, חלבונים ואנטי אוקסידנטים.

2. יכולת להרוג חיידקים מזיקים:

חומץ תפוחים יכול להרוג גורמים מזיקים לגוף, הכוללים חיידקים.

 באופן מסורתי, השתמשו בחומץ לצורך חיטוי, טיפול בפטריות ציפורניים, כינים, יבלות וזיהומי אוזניים.

היפוקרטס, אבי הרפואה המודרנית, השתמש בחומץ לצורך חיטוי פצעים לפני יותר מ 2000 שנים.

כמו כן, שימש לצורך שימור מזון וישנם מחקרים המראים שהוא הורג חיידקים כגון אי קולי (הידוע לשמצה).

אם אתם מחפשים דרך טבעית לשמר את המזון שלכם, אתם ללא ספק יכולים להשתמש בחומץ תפוחים.

3. מוריד את הסוכר במחזור הדם ונלחם בסוכרת:


ללא ספק השימוש המוצלח ביותר בחומץ תפוחים הוא בחולי סוכרת מסוג 2, סוכרת מסוג 2 מתאפיינת ברמות סוכר גבוהות בדם, בין אם בעקבות תנגודת התאים לאינסולין או חוסר שלו.

סוכר גבוה בדם גורם לבעיות לא רק אצל חולי סוכרת, אלא גם אצל אנשים שאינם סובלים מהמחלה. סוברים שהוא גורם להזדקנות התאים ולמחלות כרוניות רבות.

המספרים מדברים בעד עצמם:
א. חומץ תפוחים משפר את הרגישות לאינסולין במהלך ארוחה עתירה בפחמימות ב 19-34% ומוריד באופן משמעותי את רמות הסוכר בדם ותגובת האינסולין.


ב. מפחית את רמת הסוכר בדם ב -34% לאחר אכילת 50 גרם של לחם לבן.


ג. 2 כפות של חומץ תפוחים לפני השינה יכול להפחית את הסוכר בדם לאחר "צום" הלילה (בבוקר) ב -4%.


ד. מחקרים רבים אחרים בבני אדם מראים כי חומץ יכול לשפר את תפקוד האינסולין ואת רמות הסוכר בדם לאחר הארוחות.

מסיבות אלו, חומץ יכול להיות שימושי עבור אנשים עם סוכרת, טרום סוכרת, או אלה שרוצים לשמור על רמות הסוכר בדם נמוכות, מסיבות אחרות.

אם אתם לוקחים תרופות להורדת רמות הסוכר בדם, יש לבדוק עם הרופא שלכם לפני שאתם מגדילים את צריכת החומץ מכל סוג שהוא.

4. עוזר בירידה במשקל ובאחוזי השומן התוך בטני:


באופן מפתיע, מחקרים מראים גם כי חומץ יכול לעזור לך לרדת במשקל.

מספר מחקרים על בני אדם מראים כי חומץ יכול להגביר את השובע, לעזור לך לאכול פחות קלוריות ולהוביל לירידה אמיתית במספרים שהמשקל מראה לכם.

לדוגמה, אם אנשים צורכים חומץ יחד עם ארוחה עתירת פחמימות, הם מקבלים תחושה מוגברת של מלאות בסופו של דבר, ואוכלים 200-275 פחות קלוריות למשך שארית היום.

מחקר שנערך על 175 אנשים עם השמנת יתר, הראה כי צריכת חומץ תפוחים הובילה לירידה בשומן התוך בטני וירידה כללית במשקל:

15 מ"ל (1 כף): ירידה של 1.2 ק"ג.
30 מ"ל (2 כפות): ירידה של 1.7 ק"ג.
עם זאת, יש לזכור כי מחקר זה נמשך 3 חודשים, ולכן צריכים להיות צנועים בקשר לנתונים אלו.

צריך לזכור שהוספת או הפחתת מזונות בודדים או מרכיבים, ישפיעו  על המשקל לעתים רחוקות, כדי לרדת במשקל ולשמור עליו לאורך זמן יש צורך באורח חיים בריא.

5. מוריד את הכולסטרול ומשפר את בריאות הלב:


מחלות לב הן הגורם השכיח ביותר בעולם למוות בטרם עת כיום,

מחקרים שנערכו בבעלי חיים, מראים כי חומץ תפוחים יכול להוריד את רמות הכולסטרול והטריגליצרידים, יחד עם מספר גורמי סיכון אחרים למחלות לב.

ישנם גם מחקרים שהראו כי חומץ מפחית את לחץ הדם אצל חולדות, המהווה גורם סיכון עיקרי למחלות לב ולבעיות בכליות.

הראיה האנושית היחידה עד כה היא מחקר תצפיתי מהרווארד, המראה כי נשים שאכלו רוטב סלט עם חומץ היו בסיכון מופחת למחלות לב.

אבל זהו מחקר שיכול להצביע על אסוציאציה בלבד ולא יכול להוכיח כי החומץ גרם למשהו.

כפי שהוזכר לעיל, מחקרים אנושיים מראים גם כי חומץ תפוחים יכול להוריד את רמות הסוכר בדם, לשפר את הרגישות לאינסולין ולעזור להילחם בסוכרת. גורמים אלה יכולים להוביל גם כן לירידה בסיכון למחלות לב.

6.    השפעות נוגדות סרטן:


סרטן הוא מחלה נוראית המאופיינת בצמיחה בלתי מבוקרת של תאים אשר עברו מוטציה גנטית.

יש הרבה מידע באינטרנט על ההשפעות האנטי סרטניות של חומץ תפוחים.

למעשה, מחקרים רבים הראו כי סוגים שונים של חומץ יכול להרוג תאים סרטניים ולכווץ גידולים.

עם זאת, כל המחקרים בנושא נערכו בתאים מבודדים, במבחנות, או על עכברושים, אשר לא מוכיחים בוודאות את ההשפעות על גוף האדם.

עם זאת, כמה מחקרי תצפית בבני אדם הראו כי יש קשר בין צריכת חומץ וירידה בסרטן הוושט, לעומת זאת, מחקר אחר הראה קשר בין סרטן בשלפוחית השתן לצריכת חומץ, בסרביה.

זה אפשרי כי חומץ תפוחים חומץ רב עשוי לסייע במניעת סרטן, אבל זה צריך להיות נחקר יותר לפני כל ההמלצות ניתן לבצע

לסיכום:
המינון הנפוץ בצריכת חומץ תפוחים נע בין 1 ל 2 כפות ביום, בבישול או מעורבות בכוס מים, העדיפות היא לצרוך חומץ תפוחים אורגני לא מסונן (המכיל משקעים).

ישנן הרבה טענות שנשמעות מופרכות על חומץ תפוחים באינטרנט וכרגע טענות אלו אינן נתמכות על ידי המדע, עם זאת זה לא אומר שהן לא נכונות.

חומץ תפוחים כנראה יהיה בטוח לשימוש לרוב האנשים, כל עוד לא מגזימים איתו.

בסופו של יום, חומץ תפוחים נראה בריא מאוד, השתמשו בו בתבונה.

 

רוצים פתרון לבעיה הרפואית?​

לחצו כאן להשארת פרטים או התקשרו

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
פבל וקסלר - 054-4626614
רומן וקסלר - 050-6513284

כל הזכויות שמורות לפבל וקסלר ©

פבל וקסלר