top of page

ההבדל בין אוסטאופתיה לפיזיותרפיה

Image by Chris Liverani

אוסטאופתיה ופיזיותרפיה הם שני מקצועות בריאות המתמקדים בשיפור רמת החיים של האדם, אך הם שונים בגישותיהם ובטכניקות שלהם.

 

הנה מספר ההבדלים העיקריים בין אוסטאופתיה לפיזיותרפיה:

אוסטאופתיה מבוססת על האמונה שלגוף יש יכולת טבעית לריפוי עצמי ולוויסות עצמי, מטפלים באוסטאופתיה שמים דגש על הקשר בין מבנה הגוף (עצמות, שרירים, רצועות ועוד) לבין תפקודו, מטרתם לזהות ולטפל בהגבלות במבנה הגוף כדי לקדם בריאות ורווחה כללית, הטיפול האוסטאופתחי מותאם בצורה מאוד אישית לכל מטופל ולבעיה האישית שלו.

 

פיזיותרפיה מתמקדת בשיפור התנועה והתפקוד אצל אנשים שחוו פציעה, מחלה או מוגבלות, פיזיותרפיסטים פועלים לשיפור התנועתיות ושיקום יכולות תפקודיות באמצעות תרגילים שונים, טכניקות ידניות ומכשירי עזר- מכשירי כושר למיניהם, מכשירי חימום וחשמל, משקולות ועוד.

טיפולים אוסטאופתיים כוללים לרוב גישה של מגע, כולל טכניקות כמו מניפולציה והנעה של מפרקים, לחיצות, מתיחות שרירים, הנעת איברים פנימיים ועוד.
אוסטאופתים משתמשים בגישה הכוללת התחשבות בגוף כולו ובקשר בין המערכות שלו בעת תשאול, אבחון וטיפול במטופלים שלהם.

טיפולי הפיזיותרפיה כוללים מגוון טכניקות ומכשירים כמו תרגילים טיפוליים, עיסוי, מתיחות, חיזוקים, גירוי חשמלי, אולטרסאונד ועוד. 

אוסטאופתים מטפלים במגוון רחב של מצבים, כולל כאבי שרירים ושלד, כאבי גב, בעיות מפרקים, כאבי ראש, כאבי בטן, בעיות רפואיות כאלו ואחרות ועוד.
הם גם שוקלים כיצד תנאים אלה עשויים להיות קשורים למכניקת הגוף והאיזון הכללי של הגוף בכללותו.

פיזיותרפיסטים עובדים לרוב עם אנשים המחלימים מפציעות, ניתוחים, בעיות הקשורות לספורט, הפרעות נוירולוגיות, בעיות לב ועוד.

אוסטאופתיה מציעה מספר יתרונות שיכולים להפוך אותה לגישה בעלת ערך עבור אנשים מסוימים המחפשים טיפול רפואי מלא לבעיה שלהם מהשורש, עם טיפול בכל חלקי הגוף שיצאו מאיזון.

מספר יתרונות של טיפול אוסטאופתי:

1. אוסטאופתיה רואה את הגוף כמכלול, תוך התחשבות בקשרים בין מערכות שונות, היא שואפת לטפל בגורמים השורשיים לבעיות ולא רק לטפל בסימפטומים, מה שעלול להוביל לתוצאות טובות יותר וארוכות טווח.

2. אוסטאופתים מבצעים טיפול מותאם אישית ומעורבים את המטופל בתהליך הריפוי, הם משקיעים זמן לצורך הבנת ההיסטוריה הרפואית של המטופל, אורח החיים והמטרות שלו, תוך התאמת הטיפול לצרכים האישיים והספציפיים של כל מטופל.

3. טיפולים אוסטאופתיים הם לא פולשניים, כלומר אינם כרוכים בניתוחים או בתרופות, הם יכולים להיות מאוד רלוונטיים לאנשים שלא מעוניינים בהליכים רפואיים שיכולים לסכן אותם ומעדיפים גישה טבעית לבריאות, או אנשים שרוצים להימנע מתופעות לוואי של תרופות.

4. ניתן לבצע טיפולי אוסטאופתיה בשילוב עם טיפולים רפואיים קונבנציונליים, זה יכול לספק אפשרות נוספת לניהול הכאב, שיפור תפקוד הגוף ולתת איכות חיים טובה יותר.

5. אוסטאופתיה יכולה לשמש בטיפול מונע, כיוון שהיא שואפת לזהות ולטפל בחוסר איזון וחוסר תפקוד לפני שהם יוצרים כאבים משמעותיים או בעיות חמורות יותר, גישה זו יכולה לעזור לאנשים לשמור על בריאות מיטבית ולמנוע בעיות עתידיות, בעזרת איזון ותחזוקת הגוף.

6. האוסטאופתיה שואפת לשפר את הבריאות כללית של המטופל - ע"י שיפור תפקוד המערכות והאיברים - מערכת הנשימה, זרימת הזמן, תפקוד מערכת העצבים, איזון המערכת ההורמונלית ועוד, כאשר הגוף מאוזן הוא הרבה פחות כאוב, הוא מתפקד הרבה יותר טוב והתוצאה היא הרגשה טובה יותר של המטופל בפעילות היומיומית שלו.

7. אוסטאופת טוב יספק למטופלים שלו עצות כלליות (או ספציפיות), לאורח חיים ובריאות, ויעודד את המטופלים שלו לאמץ הרגלים בריאים יותר, כגון פעילות גופנית, תזונה מאוזנת ובריאה, ניהול מתחים, תרגילי מתיחות, נשימות ועוד.

8. אוסטאופתיה עשויה להועיל לאנשים הסובלים ממצבים כרוניים שהרפואה הקונבנציונלית מתקשה או התקשתה לטפל בהם, כגון פיברומיאלגיה, כאבי גב תחתון, כאבי ראש ועוד, כיוון שהגישה שלה היא פתרון עמוק של הבעיה ולא רק של הסימפטומים.

מעוניינים בטיפול אוסטאופתי?
השאירו פרטים או התקשרו

bottom of page