top of page

שבץ מוחי

שבץ, הוא פגיעה מוחית עקב חסימה או קרע באחד מהעורקים המספקים דם למוח, מצב זה יכול להווצר מהרבה סיבות, שחלקן הן: לחץ דם גבוה, בעיות לבביות, עישון, סכרת, משקל עודף ועוד...

 

השבץ יכול לפגוע בכל חלק במוח, והפגיעה תתבטא לפי האיזור במוח שאליו הפסיק להגיע דם, התהליך יכול להיות פתאומי מאוד, ללא שום סימני אזהרה, אבל יכול גם להמשך מספר שעות, במקרה השני אפשר יהיה לזהות: חוסר תחושה פתאומי, עקצוצים, חוסר תנועה בגפיים, בעיקר אם זה בצד אחד של הגוף, שינויים בראייה, חוסר יכולת לדבר, או דיבור לא ברור, חוסר הבנה של מה שנאמר לבנאדם ועוד, תלוי באיזור הנפגע.

 

השיקום לאחר שבץ הוא שיקום קשה שלפעמים לא כל כך עוזר, במיוחד אם הפגיעה הייתה מאוד קשה.

 

ב 30 למרץ 2015 פורסם מחקר חדש בעיתון :the journal Frontiers in Human Neuroscience על הטיפול במטופלים שעברו שבץ ובו פורסם על שילוב של מספר דרכים בשיקום לאחר שבץ.

 

לפני שנבדק השילוב, היו מטפלים לרוב או דרך אימון/תרגול נפשי ומחשבתי או דרך אימון פיזי של הגוף.

 

המחקר בדק נבדקים שעברו את שני הטיפולים בשילוב, לעומת אנשים בריאים, הבדיקה נערכה במכשיר MRI פונקציונלי והתוצאות היו מעולות (למרות שבעיניי השילוב בין תרגול מחשבתי לפיזי הוא השילוב המושלם לכל תחום שרוצים להשתפר בו)

אחד הרופאים החוקרים מסביר בכתבה שישנם נפגעי שבץ שלא יכולים לזוז, אותם יש לאמן קודם כל מחשבתית, שכן, נבדק ונמצא שרק עצם החשיבה על פעולה כלשהי, גורמת לאיזור במוח שאחראי על תנועה לפעול.

 

עם השיפור מחשבתי, התנועה מתחילה להשתפר גם כן ובהקדם האפשרי יש להתחיל שיקום פיזי- מידע זה גורם לנו להבין כמה מדהים ו"פלסטי" (ניתן לשינוי) המוח האנושי, לפעמים, כשחלק מסויים במוח נפגע קשה, חלק אחר לגמרי, יכול לתפוס את מקומו ולבצע את אותן הפעולות! (למרות שכמעט אף פעם המצב לא יהיה כמו שהיה לפני הפגיעה).

 

כמובן, כדי שאף אחד לא יגיע למצב הזה, כדאי להמנע מראש, מכל גורמי הסיכון, זו תמיד הדרך הטובה ביותר.

סיימו את הבעיה הרפואית או הכאב-​

לחצו כאן להשארת פרטים או התקשרו

bottom of page